Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Keresés a cicák között név alapján:


cica/oldal

Keresés kritériumok alapján:
Fajta


Nem
Kandúr
Nőstény

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Szőrhossz
Rövid
Hosszú


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Név: Mufurc-Gazdis!
Nem: Kandúr
Született: 2011.01.01.
Bekerült: 2016.04.08.

Csak alakul az a bizonyos áttörés, avagy friss hírek Mufurc ideiglenes otthonából!
"Nagy áttörésen vagyunk túl: vasárnap óta Mufurc dorombol nekem, dagaszt, és dörgölőzik. Már néha lehet ilyenkor simogatni, persze, ha éppen nem rettegni van kedve. Amikor enni adok neki, akkor is szalad hozzám és közvetlenül mellém jön,odaér hozzám. Ilyenkor is meg lehet simogatni. Amikor simogatom, a farkát még a két lába közé húzza, és púpos a háta, tehát örül is és fél egyszerre. Ugyancsak azt vettem észre, hogy a kezemtől fél nagyon, főként, ha megemelem, ezért az arcával szemben nem lehet simogatni, csak akkor, ha hátat fordít. A lányomnak is hagyta simogatni, de most még velem nyitottabb (én adok neki enni, és foglalkozom vele többet).
Nem is akarom kitalálni, milyen élményei lehettek szegénynek. Egyre többet van kint, de még nem megy fel magaslatokra (kanapé, fotel, asztal), inkább elbújik és onnan figyel. Mi Mufinak hívjuk, erre kezd már hallgatni, felfigyel a nevére. Nagy előrelépésnek érzem ezt, és mivel még jópár hétig nálunk lesz, van esély még nagyobb fejlődésre".
Elôzmények:
Mufurc perzsa jellegű, szépséges fekete kandúr, társával, Tündivel együtt, várólistáról került gondozásunkba. A költözéssel járó hercehurcát elég rosszul viselte, a ketrecben - bár hagyta magát simogatni - sokat morgolódott, csak úgy a miheztartás végett.
Karanténidejét követôen a kifutóba került, ahol kezdeti szeppentsége és visszafogottsága nagyon sokat oldódott, egyre kedvesebb és együttmûködôbb. Rendkívül jó hatással van rá a sok törôdés és foglalkozás, így nagy örömmel várja a hódoló látogatókat és természetesen gazdijelölteket. Még félénk ugyan, de mint minden pasihoz, hozzá is a pocakján keresztül vezet az út.
Hogy a szépfiú fejlôdésének további löketet adjunk, Mufurc is ideiglenes befogadóhoz költözhetett a téli zimankós hónapokra. A bátortalan, visszahúzódó cicáknál a családi környezet szépen lassan, sok türelemmel, de remek eredményeket szokott hozni. Természetesen ehhez idô kell, ahogy ideiglenes befogadója beszámolt róla, átütô siker még nem mutatkozott egyelôre, de Mufurc nagyon szerencsés, hogy elhivatott, odaadó családba kerülhetett, ahol hagyják a saját tempójában oldódni. Reméljük nemsokára megnyílik és rájön, hogy az ölben üldögélésnél kevés jobb elfoglaltság van egy valamirevaló macsek számára.

Ivartalanítva, oltási kötelezettséggel adjuk örökbe!

A cicára a macskamentes@noeallatotthon.hu e-mail címen lehet jelentkezni!!!! Köszönjük.


További képekMegosztom a Facebookon