Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Keresés a cicák között név alapján:


cica/oldal

Keresés kritériumok alapján:
Fajta


Nem
Kandúr
Nőstény

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Szőrhossz
Rövid
Hosszú


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Név: Durcás
Nem: Kandúr
Született: 2006.04.01.
Bekerült: 2016.04.04.

Virtuális örökbefogadás: Jelenleg nincs virtuális támogatója
Támogatni szeretném
Virtuális örökbefogadások megjelenítése

Nick Mettől Meddig
Bogi 2019.01.31. 2019.02.09.
Anigboro Janet 2019.01.28. 2019.01.30.
Reni 2017.01.30. 2017.02.19.
Barbara 2016.11.16. 2016.11.26.
Rita és János 2016.10.18. 2016.10.28.
Kata 2016.10.12. 2016.10.17.

Durcás, aki nem is durcás igazából, hanem egy igazán kedves és bájos öregúr. Egyik önkéntesünk kért segítséget Durcás számára, aki a környékükön csatangolt, csúnyán sebes fülei pedig a fehér cicákra sajnos jellemző laphámrákot sejtették. Az első orvos vizsgálatok során azonban kiderült, hogy a cica fülein rákos elváltozásnak nyoma sincs, a sebeket "csak" egy csúnya gyulladás okozza, amit már kezelésbe is vettünk.
A gyulladási problémák idôközben hol jobb, hol rosszabb állapotot okoztak a fülecskéin, így orvosainkkal konzultálva, a plasztikai műtét mellett döntöttünk, melynek során Durcás mindkét fülcimpáját amputálták. Reményeink szerint ezzel végleg megszûnik majd a gyulladás és megelôzhetô egy késôbbi rákos elváltozás kockázata.
Azt kell hogy mondjuk, hogy Durcás csak még sármosabb és különlegesebb lett a mûtétet követôen, egyszerûen egyedi és ellenállhatatlan. Aki tehát szívesen megosztaná fotelját, kanapéját, ágyát és árnyékos kertjét ezzel a különlegesen szép kandúrral, ne habozzon jelentkezni!

Durcás is azon szerencsések közé tartozik, akik a telet már melegben, ideiglenes befogadónál töltik. Durcás remekül és extra gyorsan beilleszkedett. Az ideiglenes gazdi beszámolója:

"Nagyon okos, kiegyensúlyozott macsek. Ahogy betette a lábát a lakásba otthon érezte magát. Nevével ellentétben mindenkihez bújik, simiigénye kimeríthetetlen, de nem erőszakos. Meglepően halkan nyávog, mint egy babacica. Játékos, bármi kis szöszt talál a földön pofozgatja. Nagyon erős benne a vadászösztön, ezért papagáj, egyéb madár mellé nem ajánlom. Ha a konyhában dolgozom hátsó lábaira ágaskodva kunyerál, esdeklő szemekkel néz.
Veséi sajnos nincsenek a legjobb állapotban. Vesekímélő tápot ehet csak, táplálék kiegészítőt és gyógyszert szed mellé.
Gyerekeket szereti és kutyával is remekül kijön, sôt némely pozitív tulajdonságokban egészen "elkutyulódott". Egy kedves és gyönyörű hópárduc cica".

Ivartalanítva, oltási kötelezettséggel adjuk örökbe!

A cicára a macskamentes@noeallatotthon.hu e-mail címen lehet jelentkezni!!!! Köszönjük.További képekMegosztom a Facebookon