Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Előző | 1 2 3 4 5. 6 | Következő
A Noé Állatotthon Lómentő csapata önkénteseket toboroz!
2011.11.18.
Lómentésünk feje fölött mostanában kezdenek összecsapni a hullámok. Egyre több a feladat, és mi csak hárman vagyunk, ezért eljött az ideje, hogy segítséget kérjünk. Elsősorban lovakhoz értő önkénteseket keresnénk, akik be tudnának segíteni a mindennapos feladatok elvégzésében.

Variációk lópofákra
2011.11.02.
Én valahol másfelé jártam a menhelyen, és feltűnt, hogy Nikit és Meggyest nem láttam már egy ideje. Valami ebédről dünnyögtek úgy egy órája, de az már rég volt. Elindultam hát megkeresni őket, és Carmen karámjánál ez a látvány fogadott.

Carmen: Mi történt az elmúlt fél évben?
2011.11.02.
Bizonyára mindenki ismeri Carmen lovunk történetét. Eltörött a lábtöve és gazdái vágóhídra akarták küldeni, de állatorvosunk közbenjárásával hozzánk került. Egyáltalán nem voltunk biztosak benne, hogy fog még valaha fájdalommentesen szaladgálni a ménesben, de mi azért vagyunk Noé, mert nem ismerünk lehetetlent.
Nem szabtunk meg időkorlátot, hogy meddig várunk a gyógyulására, ezt rá bíztuk. Azt gondoltuk, hogy ameddig nincsenek állandóan nagy fájdalmai, addig várunk és reménykedünk.

Lódoktori vizit: Fogreszelés
2011.10.26.
Akik rendszeres látogatói állatotthonunknak, azok biztosan észrevették, hogy lovaink közt is akadnak soványabbak, kevésbé soványak és kifejezetten molett alkatúak (Pl.: Viperát mindig vemhesnek nézik). Ennek számos oka lehet, többek között az előélet, az öregség, vagy csak egyszerűen a rossz táplálék hasznosítás. 4 lovunk mostanában különösen soványnak tűnt, ezért állatorvosi konzultáció után beütemeztünk egy fogreszelős napot.

Tündér Palkó hazatérése
2011.10.26.
Ugye mindenki emlékszik, hogy úgy két hónapja búcsút vettünk a mi szép szemű Tündér
Palkónktól, mert kehessége friss levegőt igényelt? Így elküldtük őt Mátracserpusztára, hegyi levegőre.
Miután elkerült tőlünk vártuk a javulásáról szóló jó híreket, de sajnos nem éppen így alakult. Sajnos Palkó állapota nem a vár javulást hozta. Meg hát a viselkedése is pöppet (kicsit) megváltozott… konkrétan a friss levegőtől valami zűr támadt az agyában és tündéri póniból átváltott lázadó táltossá.

Zsáner, avagy Kórháztól az Új otthonig
2011.10.04.
Új lovunk Zsáner kb. két hete autóbalesetben sérült meg és került kórházba, hogy sebeit ellássák, továbbá közel 100kg hiányzott a súlyából így egy kis hízókúra sem ártott neki. A két hét alatt szépen felszedett néhány kilót és a sebei is szépen gyógyultak. Ezért kezelőorvosa úgy döntött, hogy Zsáner elhagyhatja a kórházat. Az örömhír hallatán beültünk az autóba és irány az üllői Nagyállat Klinika.

Legújabb lovunk: ZSÁNER, a balesetes
2011.09.12.
Egy hétköznap este bejelentést kaptunk egy balesetes lóról, akit a XX. kerületben elütöttek, és kezelésre szorul. Mint kiderült egy stop táblánál szabálytanalul kihajtó autó nekiment a főútvonatlon, szabályosan közlekedő lovaskocsinak, ami ennek következtében felborult. A kocsiba befogott ló is megsérült a baleset során. A ló gazdája már vágóba akarta vitetni, de a helyszínelő rendőröket hálás köszönet illeti azért, mert ragaszkodtak ahhoz, hogy a lovat lássa állatorvos, aki majd eldönti, hogy tényleg menthetetlen-e vagy van remény a gyógyulásra.

Tündér Palkó ment, Amálka jött - azaz cserebere lómentős módon
2011.08.16.
Akik figyelemmel kísérik honlapunkat vagy személyesen járnak ki állatotthonunkba, azok jól tudják, hogy egyik lovunk, Tündér Palkó régóta kehességgel küzd. Sajnos a betegség nem gyógyítható, megfelelő körülmények megteremtéssel és gyógyszerezéssel legjobb esetben is csak szinten tartható.

Tündér Palkó szanatóriumba kényszerül
2011.08.12.
Palika - becsületes nevén Tündér Palkó - viszonylag régi lakó állatotthonunkban. Nagyon jó természetű és igazán különleges küllemű póni. Sajnos egészsége nem a legjobb, egy korábbi savós patairhagyulladás miatt első patái szerkezetileg nagyon gyengék, ami viszont ennél is komolyabb gondot okoz, az a kehessége, mely mára már a kezelések ellenére sajnos egyre súlyosabb formát öltött. Palkó állapota egyre rosszabb, szinte minden korty levegőért meg kell küzdenie, tüdeje bugyborékol, sípol. Az állatorvos javaslata: teljes környezetváltozás, lehetőleg hegyvidéki legelő, de a lényeg, hogy legelő. Sajnos mi ezt nem tudjuk biztosítani.

Körmölés és Lódoktori vizit 3. felvonás
2011.07.12.
Szerdán lovaink átestek az aktuális körmölésen. Nagyon vártuk már, hiszen új lovunknak, Carmennek ez volt az első Noés körmölése. Nem tudtuk, hogy hogyan fogja viselni, ha a fájós lábát fel kell emelnie, ezért a körmölésen részt vett Dr. Kerekes Zoltán, Carmen kezelőorvosa.

Körmölés és Lódoktori vizit 3. felvonás
2011.07.12.
Szerdán lovaink átestek az aktuális körmölésen. Nagyon vártuk már, hiszen új lovunknak, Carmennek ez volt az első Noés körmölése. Nem tudtuk, hogy hogyan fogja viselni, ha a fájós lábát fel kell emelnie, ezért a körmölésen részt vett Dr. Kerekes Zoltán, Carmen kezelőorvosa.

Szombati kánikula vs. lovaslányok
2011.07.11.
Sokan kérdezték, mit csinálunk ilyen nagy hőségben? Mit teszünk azért, hogy átvészeljük ezt a nagy meleget a Noéban? Hát, röviden próbálom bemutatni, hogy mi Noés lovas csajok, hogyan csináljuk ezt.

Tovább bővült az égi Noés ménes. Isten veled, Picinyem!
2011.07.08.
Hétfő reggel tragédiára ébredtek az Állatotthon lakói. Egyik lovunk, Telivér (akinek eredeti neve Picinyem volt) a földön feküdt magatehetetlenül, félig beszorulva a kerítés és a karámoszlop közé . . .
Telivér az egészből semmit sem érzékelt, egyáltalán nem volt magánál.Szép csendben itt hagyott minket, és elválaszthatatlan társát, Öszvért is. Tovább bővült az égi Noés ménes. Isten veled, Picinyem!

Lódoktori vizit 2. felvonás: Carmen
2011.06.28.
Csütörtökön sor kerülhetett végre Carmen elmaradt röntgenjére, illetve az első Shockwave (lökéshullám) terápiás kezelésére.
Carmen a röntgent nagyon jól tűrte, inkább mi voltunk azok, akik majd’ elolvadtunk abban a meleg, nehéz köpenyben, mire készen lettünk.

Rozvita elment
2011.06.23.
Gyászos ez a dal, minden mindegy már
Ha volna még kiút, az nem visz sehová
Sehol egy fénypont, félni kell, hogy elnyel majd az éj
Feladnám, elég, mi jöhet még?

Lódoktori vizit
2011.06.15.
A baj nem jár egyedül. Sajnos több lovunk is állatorvosi vizsgálatra szorult az elmúlt napokban.
Persze, hogy TESCO, a kicsit sem gazdaságos pónink megint köztük volt. Aki figyelemmel kíséri a Lómentő projekt munkája, tudja, tavaly a mi kis pónink kétszer is súlyos állapotba került. Hetekig, sőt hónapokig aggódtunk a kis galádért. Igazi állatorvosi ló ő, ami előfordulhat az nála elő is fordul. És mindez, ha egy póniról beszélünk bizony sok százezer forintba kerül. TESCO tavalyi mérlege bizony jócskán meghaladta az egymillió forintot.
A lódoktor még megvizsgálta Carment az újlányt és Topázt is, az egyik érdi lovunkat.

Új lovunk Carmen
2011.05.22.
Új ló érkezett a Noé Állatotthon Lómentő Projektjéhez. Carmen 5 éves, shagya arab felmenőkkel büszkélkedő szürke kanca. Gazdája adta le őt Állatotthonunkba, mivel ez év februárjában egy szerencsétlen esés következtében a ló jobb első csüdízülete eltörött.

Miért is fontos a lovak körmölése?
2011.05.12.
A lovaknak ideális esetben 6 (maximum 8) hetente pataszabályozáson, úgynevezett körmölésen kell átesniük. A NOÉ "ménes" jelenleg 15+2 patásból áll, körmölésük költsége alkalmanként kb. 90.000 Ft.

Új koordinátora lett a lómentésnek
2011.03.11.
Akik szeretik a lovakat és figyelemmel kísérik ménesünk hétköznapjait és a velük kapcsolatos híreket, talán feltűnt nekik, hogy egy fiatal törékeny lány nagyon sokat mozgolódik lovaink körül. Nem tagadjuk, hogy bár mindannyian imádjuk a lovakat, de közülünk csak néhány önkéntesnek van lovas tapasztalata. Ezért is nagy öröm, hogy egy olyan önkéntes segíti munkánkat, aki ízig, vérig vérbeli lovas. És bár természetesen imádja a többi állatot is, sőt ő is a nehéz, meg nem értettekre specializálódott, azért a féltő és hozzáértő tekintete elsősorban a lovakon van.

Tesco, a mi kis pónink újra itthon!
2010.11.26.
Mint arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, Tesco rejtetthere-műtéte nem zajlott komplikációmentesen, sajnos az operáció után pár nappal súlyos hashártyagyulladással kellett visszaszállítanunk őt a Klinikára, ahol azonnali, életmentő műtéten esett át.




Előző | 1 2 3 4 5. 6 | Következő
 
     

⇐ Válasszon a cikkek közül