2353: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=2353 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Hapi
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Hapi
Nem: Kan
Született: 1998.11.01.
Bekerült: 2012.11.15.
Hapi egy 14 éves fajtatiszta kaukázusi kan kutya. A gazdája meghalt a nyáron, így Ő egyedül maradt a háznál. Amíg élt imádott gazdája addig volt társa is, de ő egy mozgékony német juhász keverék kutyus volt, akivel az örökösök nem akartak bajlódni, így Manó már nyár óta a NOÉ védence.

Hapi maradt, mert az idős kaukázusi már nem sok vizet zavart, de hatalmas méretével jól mutatott mint házőrző. "És különben is már 14 éves, így nyár végére úgyis meghal". Nos Hapi elkövette azt a hibát, hogy "nem döglött meg a nyár végére", sőt ősszel sem. (Az idézetek a ház örökösétől származnak ...) Viszont egészségi állapota nagyon megromlott. Alig tud felállni, egyensúly zavarai vannak, sajnos menthetetlenül utolérte az öregség. Ilyen állapotban komoly volt a veszélye, hogy orvosra lesz szüksége, ne adj Isten még a végén meghal ott a háznál és ugye ez mind gond és nem utolsó sorban kiadás. Nos, mivel nem tette meg azt a szívességet, hogy időben meghaljon, ezért most ő is itt van nálunk. És nem érti, hogy most mi van? Hogy mi történt vele? Hogy miért kellett elhagynia azt a helyet ami az utolsó kapocs volt a imádott gazdája és közte. És mi nem tudunk mit mondani neki. Csak csodáljuk a hatalmas, gyönyörű és végtelenül kedves kutyát. Hapi nem csak nehezen mozog, de süket is és már lelassult a külvilág a számára. Teljesen befordult, nem kommunikál, elsüllyedni látszik a saját biztonságos világában. A szívünk szakad meg érte és mindent megteszünk, hogy megértse mi szeretjük és itt biztonságban élhet velünk amíg le nem jár az ideje. Manóval sajnos nem lehet összerakni, mert Manó egészsége is megromlott, mind a két hátsó lábát érintő ínszalag bénulása van, ettől ő nem viseli el más kutyák közelségét.
Persze az ideális az lenne, ha valaki még megtenné, hogy magához veszi és megpróbálja családi környezetben megszépíteni a hátralévő napjait, heteit, reményeink hónapjait.

Hapi oltott, chipezett.

További képek ITT!


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú