1824: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=1824 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Pukli - VAN GAZDIJELÖLT!
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Pukli - VAN GAZDIJELÖLT!
Nem: Kan
Született: 2011.05.15.
Bekerült: 2011.07.16.
Pukli kb. 2 hónapos fekete keverék kan kutya kölyök. Sajnos nem kezdődött szerencsésen a kis élete. Ott kezdődtek a problémák, hogy az anyukája gazdája sajnos nem volt elég körültekintő és felelős és nem ivartalanította a kutyáját. Így történhetett, hogy egy szerelmes kora tavaszi éjszakán megfogant Pukli és a kistestvérei. Telt múlt az idő, anyuci gömbölyödött, gömbölyödött. A gazda még nézegette is, hogy milyen jól összeszedte magát ez a kutya ... Mígnem egy holdvilágos éjszakán, úgy kb. május idusán Pukli anyukája életet adott néhány sipítozó apróságnak. Innen történet úgy kb. két hónapra ködbe vész. Sajnos nem tudjuk, hányan voltak és mi lett pontosan velük, két apróságot kivéve.
Pukli és kistestvére szépen gyarapodott és növögetett, míg már olyan nagyok lettek, hogy állandó rosszalkodásukkal, játékukkal folyamatos gondot okozta gazdájuknak. Egy pénteki napon aztán betelt a pohár, Pukli vagy a kistestvér odapisilt az ajtó elé. Nem derült ki melyik volt, mert a két szemtelen kölyök közül egyik sem vállalta magára. De ez már tűrhetetlen volt és nem mehetett így tovább . . . Megszületett hát az egyetlen döntés, ami ilyenkor megszülethet . . . a két rosszkutyának mennie kell, de azonnal. Szegény gazda, mit tehetett mást, mint kocsiba pakolta a két megszeppent apróságot. Tudta, hogy van valahol a város szélén egy hely, ahol sok őrült állatimádó segít minden bajba jutott lelken. De azt is hallotta, hogy az állatotthon megtelt és valami felelősségről, gondoskodásról, megelőzésről papolnak folyamatosan. Ez igen kellemetlen és rizikós is, hiszen mi van, ha ferde szemmel néznek rá, mi van, ha esetleg megkérdezik, hogy miért nem gondolkozott előre és miért nem próbál meg maga új otthont találni a kölyköknek. Nem, belátható, hogy ezt nem kockáztathatta meg. Ezért nem késlekedett még az éjszaka megkereste ezt a helyet (nem volt egyszerű, hiszen se közvilágítás, se táblák és még földút is!) és büszkeségtől dagadó mellkassal, hogy ő bizony a lehető legjobban járt el, behelyezte (mi inkább úgy mondjuk átb...szta a kerítésen) a kerítésen belülre a kölyköket. Majd addig háborgó lelkiismeretét immár a jól végzett munka biztos tudatában lenyugtatta, kocsiba ült, haza hajtott és végre álom jött a szemére.

Hogy mi történt a két kölyökkel? A kerítésen túl nem a biztonság, hanem a biztos halál várt rájuk, hiszen éjszaka vad őrkutyák vigyázzák a több mint 900 állat biztonságát. Sajnos egyikük nem élte túl a támadást, rövid kis élete véget ért. Pukli szerencsésebb volt, őt is csúnyán megharapták, megrángatták. Bordái eltörtek, teste tele lett zúzódásokkal és véraláfutásokkal, gerince eltörött, de élt. Élt még reggel, amikor rátaláltunk. És megkezdődött a versenyfutás az idővel. Azonnal rohanás az állatorvoshoz, sokktalanítás és reménykedés.

Mit mondjunk Puklit keményfából faragták, vele holmi felelőtlen gazda, vagy vad őrkutyák nem bánhatnak csak úgy el. Gyorsan összeszedte magát, két nap után lábra állt. Testileg és lelkileg is kezdte összeszedni magát. A röntgen és az orvosi vizsgálat kimutatta, hogy a gerincműtét elkerülhetetlen. Megtörtént, egy különleges eljárással, felszívódó implantátummal rögzítették az eltört csigolyát. Így minden esélye megvan Puklinak a teljes, egészséges és boldog életre.

Néhány kép a bravúros gerincműtétről (a képek estleg felkavaróak lehetnek!): ITT!

Amint lehetséges megkezdjük oltási programját.
Chipezve, oltási és ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe.


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú