1329: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=1329 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Vértes
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Vértes
Nem: Kan
Született: 2008.08.01.
Bekerült: 2011.07.16.
Eredetileg bekerült: 2010.08.02

Vértes fiatal felnőtt, szetter keverék kan. Csepelen, a Vízműveknél találták. Eredeti gazdája nem jelentkezett érte, ezért új otthont keresünk számára.

Vértes kiegyensúlyozott, jó természetű kutya. Más kutyákkal, még kanokkal is feltétel nélkül kedves és barátságos. Az embereket imádja, gyerekekkel nagyon óvatos.

Bekerülése után gyorsan gazdihoz költözött, de hamar visszakerült szökés miatt.
Ezek után következett néhány hónap az Állatotthonban, majd úgy tűnt Vértesre rámosolygott a szerencse és megtalálta őt az álomgazdi. Lakás, ágy, párnák - minden ideális.
Mivel túl volt egy sikertelen örökbeadáson, ezért első nekifutásra csak ideiglenes státusszal adtuk őt oda. Szinte azonnal kiderült, hogy mindaz a jó amit Vértesről tudtunk és elmondtunk csak töredéke az ő jó tulajdonságainak. Vértes igazi álomkutya, kedves, jól nevelt, hűséges. És sajnos az is azonnal kiderült, hoy egy aprócska rés van a tökéletesség pajzsán, képtelen egyedül maradni a lakásban. Annyira szorong az egyedülléttől, hogy gyakorlatilag mindent megsemmisít. A gazdit ez az apróság nem tántorította el, egyrészről kutyatrénert fogadott mellé, másrészről ragaszkodott az ideiglenes szerződés véglegesre cserélésére. Ennek lassan egy éve és most az álom elillant. Levél érkezett, hogy azonnal tüntessük el Vértest. Még arra sem volt hajlandó az örökbefogadója, hogy kihozza. Az indokok a már korábban is jól ismert szeparációs szorongás okozta károk voltak. Amik eddig apró nehézségként voltak feltüntetve, hirtelen váláshoz vezetett. Nem értjük és Vértes sem érti. Természetesen azonnal mentünk érte és bár biztos nem jó érzés a kanapét a menhelyre váltani, ő mégis annyira kedves és alkalmazkodó kutya, hogy néhány - e régi haveroknak szóló - üdvözlő farokcsapás után, azonnal felvette újra a ritmust.

Tudjuk nem lesz könnyű ezek után megfelelő új otthont találni, bár egyértelműen meg tudjuk fogalmazni az ideális helyet:
Kertes családi ház, ahol sokat vannak otthon, néhány gyerek sem akadály, sőt. Ahol bent élhet a családdal a lakásban, de ha elmennek otthonról van egy biztonságos, szökésbiztos hely, ami kutyakompatibilis, tehát nagy károkat nem tud okozni. Egyke kutyának nem ajánljuk, hiszen nagyon szereti a kutya társaságot. Elképzelhető, hogy egy nyugodt, az egyedüllétet jól tűrő társ mellett, neki sem lennének gondjai a bezártsággal.

Oltva, chipezve, ivartalanítva adjuk örökbe.


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú