GY.I.K.

Súgó index | Bezár


Licitálás

Aukciófigyelő
Az aukciófigyelő igénybevétele esetén Ön értesítést kap, amennyiben az Ön által kijelölt aukciókra új licit érkezik. Amennyiben egyszerre több aukciót szeretne nyomon követni, az aukciót adja hozzá a figyelő listájához.

Hozzáadás
Minden terméklapon talál egy "Hozzáadás a figyelő listához" szöveget. Erre kattintva tudja felvenni a termékek. A felvett termék az "Eltávolítás a figyelő listából" szövegre kattintva törölhető a listából.

Fel

A licitálás menete
Ha Ön még nem tartozik a regisztrált felhasználók közé, regisztráljon. Alaposan vizsgálja meg azt a terméket, amire licitálni szeretne. Ha felmerülne bármilyen kérdése a termékkel kapcsolatban, érdeklődjön a terméklapon keresztül, a "Kérdés küldése a tárgy felajánlójának" szövegre kattintva. Győződjön meg arról, hogy nincsenek félreértések a szállítási költségek fizetésével, a fizetési feltételekkel és a fizetési móddal kapcsolatban, valamint egyéb fontos részleteket illetően. Határozza meg azt a maximum összeget, amennyit hajlandó a termékért adományozni, majd erősítse meg a licitjét.
Kérjük, hogy csak akkor licitáljon, ha komoly az ajánlata!
Amennyiben úgy tűnik, mintha Önmagára licitált volna egy felhasználó, akkor vagy minimáláras a termék vagy pedig az egyik adományozó tett levédett ajánlatot a termékre. Ugyanis az adományozó ilyen esetekben a minimálárat vagy a levédett ajánlatot próbálja a licitlépcsővel megegyezően, lépésenként felüllicitálni, ezért látszik a licittörténetben egymás alatt a saját neve úgy, mintha önmagára licitálna.

Mi az a levédett ajánlat?
A levédett ajánlat egy olyan licitálási rendszer, melyben a megbízott automatikus licitálási rendszerünk licitál Ön helyett. Önnek nincs más dolga, mint meghatározni a maximum összeget, melyet az adott termékért adományozna. Ezt az összeget írja be a terméklapra, az Ide írja az ajánlatát mezőbe!

Hogyan licitál a gép?
Az árverés során a számítógép az Önnek legkedvezőbb módon licitál. Először a minimális összeget ajánlja fel a vásárláshoz. Amennyiben a termék minimáláras, a gép a minimálárat fogja ajánlani. Ezt követően az árverés során mindig a lehető legkisebb összeggel licitál a termékre. Az ajánlatot természetesen csak addig az összeghatárig teszi meg, amit Ön maximális összegként megjelölt.
Példa:
Tegyük fel, hogy az árverés befejezésének időpontjában nem tartózkodik internet közelben. Eldönti, hogy a kiválasztott termékért legfeljebb 1000 Ft -ot hajlandó adományozni, ezért az Ide írja az ajánlatát mezőbe beírja az 1000 Ft-ot. Az árverésen a megszerezni kívánt tárgy kikiáltási ára 500 forint, ezért ebben a pillanatban Ön a nyertes licitáló. Ezt követően egy másik licitáló 600 forintra emeli az adomány összegét, ebben az esetben automatikusan a licitlépcsővel megnövekedett összeggel (pl. ha 100 Ft a licitlépcső) 700 Ft-os ajánlattal továbbra is Ön jelenik meg nyertes licitálóként egészen addig, amíg a licit meg nem haladja az Ön által korábban ajánlott 1000 Ft-ot.
Tehát
a) 1000 Ft -ig terjedő áron Ön szerzi meg a kíván terméket, vagy
b) a licitálás meghaladja az Ön által adományozni szándékozott 1000 Ft-ot, így a termék végül valaki másé lesz.

Fel